torsdag 20 december 2012

TRX?

I vardagsrummet har jag en bastant ögla inskruvad i en bärande balk, var jag hänger upp min sandsäck när jag vill puckla på den. Dock hänger den onödigt nära fönstret, så jag måste sansa mig och ha kontroll på vad jag sysslar med. Kan inte ösa på som en galning, men det fungerar nog bra så här. Ni kan säkert räkna ut att beröm fick jag inte när jag hängde upp sandsäcken i vardagsrummet första gången. Men efter att jag förklarat att endera hänger jag säcken här, eller så finns jag nere på branddepån varje gång jag vill slå på sandsäck. Så nu får jag fritt fram hänga upp säcken. :)

Camilla har på sistone skrivit mycket om TRX träning, vilket tydligen är att träna med rep som är fast i en punkt ovanför en. Tänkte att det där skulle vara roligt att testa, men var finns sån möjlighet. Några dagar senare insåg jag att jag har en krok i taket, och rep i förrådet. Här skall köras TRX, eller i alla fall något liknande. Efter lite knytas så hade jag ett rep upphängt, med två slangbitar som handtag. Jag vet ingenting om TRX. Jag vet inte hur långt repets olika delar skall vara, vad som skall kunna justeras, eller exakt vad man skall göra. Gjorde en bildsökning på nätet och hittade några rörelser att pröva på. De små detaljerna är ännu oklara för mig, men jag körde stående bröstpress, hängande rodd och några till som jag inte kan beskriva. Jag blev överraskad hur otroligt tungt det var, och blev direkt intresserad att utforska detta vidare. Jag tror att TRX träning kommer att passa mycket bra in i mina träningsrutiner. Nu gäller det att få reda på mera om denna typ av träning. Men det blir säkert efter julen, för nu har jag ont i halsen och huvudet fullt med snor.

6 kommentarer:

 1. Så kul!! :D Hur långa bandets delar är bestämmer du själv utifrån hur det känns. Man kan även sätta fast repen i en (stabil) dörr på ovansidan och sedan stänga. :) På de repen vi har är de ställbara och jag har dem kortare när jag kör rygg eller baksida axlar än när jag kör bröst t ex. Sen behöver de ju vara långa om man ska köra ben (vilket jag inte vågat än med min fot, känns sådär att sticka in foten i ögla på ett rep..). Längden har dock inte så mycket betydelse för överkroppen, du reglerar ju hur tungt det blir med lutningen av kroppen. Tänk på att du ska ha konstant spänning i bålen och kroppen ska vara rak som en spjut. Jättebra träning de här! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Tack för tipsen. Är så flunsig att jag inte "kunnat" testa på nytt. Har inte gjort någonting på hela veckan. Måndagen var ännu okej, men på tisdagen skippade jag Ju-Jutsun, för jag kände att någonting var på gång i kroppen. Det är inte första året jag ligger lågt veckan före jul på grund av flunsa.

   Radera
 2. Kul! Jag ska prova TRX för första gången på torsdag, blir spännande! :) Jag ska prova lägga klockan på marken och se om den hittar snabbare då! :) Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra. Jag körde lite TRX på fredagen, och det skall definitivt bli mera av den varan framöver. Men var försiktig på torsdag. Jag fick rejäl träningsvärk fast jag körde sansat. Håller som bäst på att pussla ihop ett hemmagjort TRX-set med enkla justeringsmöjligheter. Lägger upp bilder sen när jag är nöjd. Prövar lite olika versioner. Tanken är att få till det för 10-15€

   Radera
  2. Jag har sagt till min kompis (som är TRX instruktör) att hon får ta det lugnt med mig, så hoppas på många basövningar! :)

   Jag bor på västkusten närmare bestämt i Varberg och här finns ingen snö kvar alls :( trist!

   Jodå idag la jag klockan stilla på marken och den hittade satelliterna mycket fortare :)

   Radera
  3. Okej, va bra med en "egen" instruktör. :)

   Pratar du "Göteborgska"? Göteborgska är så härligt.
   Här har också mycket av snön smällt bort. Det som finns kvar är genomfruset och hårt.

   Kanon. Då har jag förbättrat din vardag lite. ;)

   Radera