Målsättningar 2013

År 2012 sprang jag nästan 900 km fördelat på 99 pass. För att skoja till det hela tänkte jag i år ta mig an ett virtuellt ultralopp. Under 2013 skall jag springande ta mig till Kramfors i Sverige för att hälsa på mina släktingar. Det blir en resa på 1375 km, vilket gör 26,5 km per vecka. Det borde gå relativt enkelt att åstadkomma, eftersom jag nu  accepterat att det går att löpträna vintertid. (Bara det inte blir för kallt). Jag har inte för avsikt att springa mycket under vintermånaderna, men däremot regelbundet, så att jag inte behöver starta från noll i vår när vägarna blir bara och solen lockar ut oss från våra vinteriden.
Virtual Run 2013
Nicka har anmält sig till höstens Lidingölopp. Jag skulle vilja vara lika tuff och också anmäla mig, men sanningen är att 30 km terräng skrämmer mig. Förra sommaren hade jag inställningen att det kan inte vara några problem, visst, säkert tungt, men det är bara att ge järnet. Men nu, efter mina erfarenheter av överansträngda ben i höstas, så känns det inte lika självklart, och övermodet finns inte där längre. Jag har blivit mera ödmjuk mot min förmåga att prestera, och kraven på prestationer. Så nu vet jag inte riktigt vad jag vill, och jag tänker skjuta upp besluten om vilka lopp jag skall springa. Får se i vår hur det känns.

Jag har via både löpningen och framför allt Ju-Jutsun insett betydelsen av bålstyrka, balans och vighet. Under 2013 skall jag fokusera mera än hittills på dessa tre områden . Jag skall också ge TRX träning en rejäl chans, för av det jag hittills prövat på, så är jag överraskad hur tungt det är, och jag tror att TRX träning kan ge mycket önskvärda resultat.

Ju-Jutsun är det inte så mycket att orda om. Jag skall satsa så pass seriöst att jag är redo för orange bälte i år. Jag tänker inte tävla ännu, men jag tror att jag skall fara med på något av lägren som ordnas.

Och så vill jag gå ner 10 kg i vikt så att jag skulle ligga stadigt på 84 kg. Det tror jag skulle vara passligt för mig. Dels av hälsoskäl. Vardagen skulle antagligen vara lättare om man vägde 10 kg mindre. Springandet skulle definitivt gå lättare, och mina ben skulle säkert uppskatta saken. Den dag jag skall tävla i Ju-Jutsu så är det också bättre att väga 84 kg än 94 kg. (Viktklasser i Ju-Jutsu tävlingar delas in enligt följande: - 65 kg, - 73 kg, - 80 kg, - 86 kg, - 94 kg, - 100 kg, + 100 kg)
Och så är det ju roligare att vara utan skjorta om inte fläsket flaxar omkring. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar