tisdag 13 november 2012

Veckoslutet som gick.

På lördagen var jag och tränade Ju-Jutsu, helt enligt normal ordning. Blev glad när jag märkte att Mikko var tillbaka på träningarna efter sin operation. Gillar att träna med Mikko. Han har tidigare tränat Ju-Jutsu i flera år, men har nu efter långt uppehåll börjat från början. Efter en svettig uppvärmning så körde vi massvis med teknik. Bra träningar, men det blev nästan för teknikbetonat. Väl hemkommen bar det av till mor och far på middag.

Kom ihåg mus.
På söndagen blev jag farsdagsenligt väckt av studsande och hojtande flickor i sängen. Blev aningen förbryllad när Antonia stolt meddelade att hon har gjort en "Kom-ihåg mus" åt mig. Det visade sig vara en riktigt fin liten tygmus som skall hålla i mina "kom ihåg"-lappar. (Nu måste jag börja skriva lappar) Ellinor hade gjort pärongelé åt mig. Ikväll skall vi göra plättar och smaka på gelén.
Jag kom iväg på en runda på dagen före vi for på friidrottsträningarna med Ellinor. Jag sprang ner till bruket och sedan hem runt Andersberg, vilket gav mig 10 km i träningsdagboken. Benen/höften kändes helt okej, men pulsen var för hög och det kändes allmänt motigt. I somras sprang jag bekvämt en 10:a, mestadels på skogsstigar, med tempo 5:54 min/km och pulsen 138/155. Nu på hårda grusvägar blev tempo 6:26 min/km och pulsen var uppe vid 149/167. Inget jag direkt är nöjd med. Måste följa med situationen, och kanske kolla vilopulsen om morgnarna. På kvällen körde jag 25 minuter Kettlebells före bastun.

Pulskurva 12.11.2012 - Crosstrainer
Igår stod jag på crosstrainern för att få svettas lite. Kollade på program från Yles Arena, och höll således ut hela 50 minuter. Man blir så seg i huvudet att stå inomhus och studsa på en apparat. Körde först lugnt i 15 minuter, och sedan började jag sakta höja motståndet. Fick till helt hyfsad intervallträning de sista 20 minutrarna.

4 kommentarer:

 1. Dagsformen är verligen skum. Ena dagen går det både snabbt och lätt och andra dagen får man kämpa och ändå knappt komma framåt. ;) Men man får leva för de där lätta passen. :)

  Åh va jag längtar efter att komma ut, även om de går långsamt och segt så är det ändå 100 gånger lättare än den där jäkla crosstrainern, eller hur? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har många gånger förundrats över hur det kan vara så olika från dag till dag. Men det gör ju det ännu roligare de gånger man verkligen har flyt. :)

   Visst är det så. Crosstrainern tar lätt fram svetten, men känslan efter ett löppass går nog inte att simulera genom att träna inomhus på en maskin.

   Radera
 2. Knäppt hur upp och ned träningen går beroende på dag.. Själv märker jag att då jag vilat flera dagar i sträck springer jag snabbare än vanligt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog stämma för mig med. I somras hade jag 5 dagars uppehåll med springandet inför Kanontian. Jag hade en blåsa under foten som jag ville att skulle få läka ifred. Överraskade mig själv genom att springa som en raket. 10 km på 50:43! :) (För mig är det kanontid)

   Radera