onsdag 9 januari 2013

Aj, min rygg

Som jag skrev i förra inlägget så störde sjukt i korsryggen springandet på söndagen. På måndagen hade jag som vanligt ingen lust att träna, och höll traditionsenligt vilodag. Stretchade lite och ryggen var helt okej. Trodde att problemet var över, men igår på Ju-Jutsu träningarna rev det till i ryggen. Vi låg på rygg på golvet och skulle med benens hjälp snurra runt fram och tillbaka, vänster höger. En lite liknande rörelse som kan uppstå när man leker på golvet med sina barn. Som sagt så rev det till i nedre delen av ryggen, men det kändes inte så farligt, och jag kunde bra fortsätta träna. Men när jag kom hem och hade duschat, ätit, slängt kläderna i tvättmaskinen och fixade kvällsmål åt ungarna så kände jag att nu blir korsryggen sjuk på riktigt. Senare innan jag skulle gå och lägga mig så känndes det stundvis som om ryggen höll på brista. Trodde att det skulle bli bättre under natten, men nej. Precis lika sjukt är det nu. Idag kommer inte att bli en rolig arbetsdag, och någon som helst träning lär det inte bli frågan om. Dessutom vet jag inte om jag skall försöka stretcha ryggen eller inte, om jag skall försöka vara stilla, eller försöka röra på mig så mycket som möjligt. Nån som har erfarenhet av liknande, eller annars är insatt får gärna dela med sig av sina erfarenheter och kunskap.

Här har jag sjukt, kanske ännu lite längre ner mot höftbenet.
Högra sidan är värre. Tror det är muskeln
som går längs ryggraden som är värst.


3 kommentarer:

  1. Aj då! :( Jag har ingen erfarenhet om just ryggsmärta (men överallt annars? ;)) men tycker verkligen du ska gå till en kiropraktor. De kan nog fixa till det åt dig. Ryggsmärtor kan ge negativa bieffekter på andra ställen i kroppen om man inte gör något åt dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ryggen är betydligt bättre idag. Har nog haft motsvarande förrut. Jag tror att det för mig är tvärtom, att ryggen blir sjuk på grund av att andra muskler är spända eller i obalans. Jag sitter även alltför mycket. Har fått tips om lite nya sätt att stretcha höften och låren som skall vara bra för ryggbesvär. Skalln testa ikväll.

      Men jag skippar nog Ju-Jutsun idag för säkerhets skull.

      Radera
  2. Ja, tyvärr har jag haft det också, då jag tränat kampsport med fall. De flesta av oss kan nog träna upp ryggmusklerna, för att förebygga detta.

    SvaraRadera