onsdag 23 januari 2013

Fokus på styrketräning

Okej, så ryggen låter mig inte springa, men jag kan träna annat utan att ryggen protesterar. Så vad är problemet? Strunta i springandet några veckor och fokusera på annan träning istället. Det har jag äntligen fått in i huvudet och har bestämt att jag skall träna nån form av styrka alla dagar i 2 veckor. Det borde ta bort tankarna från uteblivna löppass. Visst, men jag skulle behöva några långpass. Huvudet är i kaos, och styrketräning har inte samma lugnande effekt på mig som löpning. Men min styrketräning är nog värd en liten boost den också. Jag körde 20 minuter non-stop armar & axlar på måndagen och på tisdagen efter Ju-Jutsun googlade jag TRX övningar och testade lite olika konstigheter. Jag säger bara att oj vilka häftiga övningar det finns. Idag körde jag rygg & mage i 45 minuter.

Igår var Ju-Jutsu träningarna tillbaka i gamla gängor igen och vi delades in enligt färgen på bältet. Vi började träna teknik igen, och det introducerades nya grep och ny versioner av det gamla vi lärt oss, sånt som kommer i orange bältesprovet. Det var skönt. De senast 4-5 veckorna har det varigt ganska stökigt då vi varit blandade alla bälten, och vi har gjort allt möjligt konstigt. Men nu är det trygga tillbaka igen.

På tal om ryggen, så imorgon skall jag till arbetsplatshälsovårdaren och försöka få remiss till en fysioterapeut. Har ont i högra axeln, till och från. Det har varat länge redan, men kommer nu oftare. Axeln är annars mindre sjuk efter att jag tränat styrka. Men i samma veva tänker jag ta upp min sjuka korsrygg och känslan av att min rygg är sned/vriden så att högra axeln är längre fram än den vänstra. Blir intressant att se vilket bemötande man får. För att inte tala om hur jag skall kunna förklara alla små detaljer på finska.

4 kommentarer:

 1. Det är rätt! Se möjligheterna att utvecklas på andra områden nu när du har spring-tid över! :) Hoppas du blir bra snart dock och att fysioterapeuten kan hjälpa dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Jo jag är riktigt ivrig nu. För drygt 10 år sedan så gick jag regelbundet på gym. Nu försöker jag "översätta" alla gamla godingar till "hemmastyrka". Går ganska bra med några kettlebells, hantlar, TRX-banden och den egna kroppen.

   Arbetsplatshälsovårdaren jag träffade igår var osäker, så idag får jag träffa en läkare.

   Radera
 2. Vad bra att du söker hjälp med ryggen :-) perfekt stund att satsa på lite mer styrketräning, kör hårt :-) ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Intressant hur mycket som är fast i huvudet. Bara man får tankarna in på rätt spår så är det inga problem. Jag var så taggad och hade ställt in mig på att nu skall jag springa vintern igenom 2-3 pass/vecka. Så när det inte sen gick, fast hur jag ville, så blev det ett stort nederlag av det hela. Men nu har jag svängt om det hela, och insett att jag hinner nog springa. Träna styrka nu istället. :)

   Tack, bra helg so far,
   hoppas även din varit det.

   Radera