onsdag 27 februari 2013

Inga lopp 2013

Jag skippade Ju-Jutsun igår. Dels på grund av att jag inte hade lust, dels på grund av att jag hade en konstig känsla i kroppen, underligt trött. Så jag höll vilodag igår, och tänker även ta det riktigt lugnt idag. Siktar på Ju-Jutsu på torsdag och lördag, och så ut och springa på fredag och söndag. Lite styrka skulle också vara bra att får in.

Nu har jag sprungit 2 veckor i rad tre pass och över 20 km. Det låter ju inte som mycket att skryta med, men om man kollar bakåt i min träningskalender så är det en klar förbättring på springsidan. Senast i september har jag sprungit så här mycket, och dessutom är det första gången som jag överhuvudtaget springer under vintermånaderna. Det har inte på långt när blivit så mycket spring under vintern som jag hade i tankarna i höstas, men jag är ändå nöjd med situationen. Nu har jag ett helt annat utgångsläge när våren kommer, när jag inte behöver vänja min kropp med att springa. Har dock tidsmässigt 2 tuffa veckor framför mig nu, så få se hur mycket spring jag "orkar" med.

Jag har kommit till insikten att jag mår bättre utan planerade lopp som jag skall delta i, och jag har därför valt att inte anmäla mig till ett enda lopp 2013. De flesta säger att dom behöver ett lopp att träna inför, annars blir träningen bristfällig eller inte alls av. Det fungerar inte så för mig. Jag vill ut och springa för själva springandets skull, inte för att springa snabbare om 2 månader. Jag vill springa i nuet, utan tankar om hur mycket snabbare jag borde vara om 2 månader. Jag väger på tok för mycket för att bli en bra löpare, men däremot är löpningen bra för mig. Men det måste ske på min kropps villkor, inte på villkor ställda i min fantasi.

4 kommentarer:

 1. Åh, jag känner lika som du! Har inte heller anmält mig till något lopp i år. Vill bara ta det som det kommer och springa för att jag älskar det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att någon annan kan springa enbart för springandets skull. Känns ibland som om jag var den enda som inte behöver ett kommande lopp för att kunna springa. :)

   Radera
 2. Så sant du har. Man måste springa för att man gillar det inte för att klara några lopp bättre. Jag gillar ändå att försöka bättra tider på lopp. Men nu har jag på tok för många lopp på kommande. Det blir fullt upp varje helg i maj med lopp och sen är det dags för stockholm maran. Just nu försöker jag att inte stressa utan träna så gott jag kan :-) Det ska ju, som du sa, vara kul trots allt.
  Vad kul att du njutit av löpningen! :-)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det kul med lopp. Har enbart positiva minnen från Kanontian och Raseborgs Ruset som jag deltog i förra året. Men nu känns det inte motiverande att spika fast någonting alls. Jag har haft alltför mycket av jobb och andra "förpliktelser" på sistone. Men jag har inte förbjudit mig själv att delta i något lopp i sommar/höst. Sannolikheten är ju nog stor att jag är med på något "litet och lokalt", men det får vi se tiden an. Men vi har ju fortfarande vår gemensamma länk ogjord ;)

   Radera