söndag 26 maj 2013

Fartlek mitt i ett långpass

När blåsan var bra förra veckan på onsdagen så for jag ut och springa. Det gick fint i drygt 6 km, men sen kände jag att nu tyckte inte "blåsan" om det här. Blåsan kom inte tillbaka, men jag fick ett sår i blåsans ytterkant, som låg precis där jag har ett veck i huden. Så jag drogs med ett sår under foten i en extra vecka. Detta, blåsan och sen såret, har gjort att jag inte på långt när kunnat springa så mycket i maj som jag tänkte mig.

Jag undersökte mina Nimbus och konstaterade att det inte sen heller är sömmen jag misstänkte som är boven. Någonting har kollapsat i skon och om inte sulan är precis på rätt ställe så kommer sulans kant att skava på foten. Blev irriterad och gick till butiken för att inhandla ett par nya Reebok. Tänkte återgå till mitt gamla trogna märke, eftersom jag vet att dom passar mina breda fötter. Men några ordentliga Reebok hade dom inte på hyllan. Jag fick pröva en Brooks sko, som satt perfekt. Den var bred och formad så att den passade min fot. Men jag ville ha en ½ nummer större än den jag prövade, men det hade dom inte, och jag vågade inte chansa, för jag kände att den var lite väl precis i längden. Sen fick jag pröva en hög med Nike skor. De två första paren var lite underliga, men sen fick jag på mig Nikes Lunarglide +4, och dom satte perfekt, så det blev ett par Nike. Mitt första par Nike, någonsin. Dom har något nytt snörsystem, som går ner ända till sulan och spänner ihop skon på ett lite annorlunda sätt. Hur bra dom är får tiden utvisa, men bra första intryck fick jag på fredagen och idag när jag sprang.


Nike Lunarglide +4

På fredagen var jag ut och testade mina nya skor, och allt gick bra. Skorna kändes bra och fotvalvet där jag hade min blåsa/sår blev inte alls irriterade. Men bäst som det var så mötte jag en grävling som kom emot mig lufsande på skogsvägen. Jag hade lite motvind, så den var typ 20 meter ifrån då den märkte mig. Under några sekunder stirrade den på mig och sprang sedan in i skogen. Jag tror den beundrade mina nya Nikes.

Idag stack jag iväg på ett långpass. Hade inga direkta planer, utan tänkte bara vimsa omkring på "mina" skogsvägar. Vet inte riktigt varför, men jag fick för mig att köra lite fartlek. Jag gick en bit för att lungna ner mig och så rusade jag iväg i en knapp kilometer, saktade in till mitt normala löptempo en stund, och sedan gick jag en bit igen för att återhämta mig. Detta tänkte jag upprepa tre gånger, men när jag skulle börja med den tredje rushen så märkte jag att förrådet var tomt, det fanns inte mera att ge, så jag la av och joggade vidare. Det blev ett jobbigt pass, och de sista 3 km var ingen direkt njutning. Jag hade tagit i lite väl mycket, och tömt min kapacitet. Eller felet var väl att jag gjorde mina rusher mitt i ett långpass. Det var inte så fiffigt. Dumt huvud får kroppen lida, men nu efteråt är jag nöjd med mina 14,7 km som jag fick ihop idag på 1:30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar