söndag 24 mars 2013

Mitt ultralopp 2013

Det har blivit dags att kolla upp hur det går med mitt virtuella ultralopp. Jag har sprungit 150 km i år och har passerat Hämeenlinna. Om man skulle hålla konstant fart hela året så borde jag ha sprungit drygt 300 km och passerat Jyväskylä vid det här laget. Okej, det är inte så illa, för jag har planerat att jag skall springa betydligt mera under "sommarhalvåret". Men jag hade nog förväntat mig att få ihop drygt 200 km under årets första kvartal. Jag skyller på ryggen för att jag inte sprungit så mycket som jag tänkt mig, men jag har ändå sprungit mycket mera än under tidigare vintrar, så vi kallar det godkänt.

Virtual Run 2013 vecka 12
B är var jag finns och C är var medellöparen finns.

På tal om ryggen, så har jag fortfarande lite känningar i korsryggen när jag springer, men inte alls där emellan. Jag har börjat fundera om det kan bero på vintern, och en försämrad löpteknik under vintern. Men mina IceBugg har grymt bra grepp, och jag anser att jag springer rätt så avslappnat, utan att vara rädd för att halka. Det för tankarna vidare till skorna. Kan mina IceBuggs vara orsaken till sjukt i korsryggen? Dom känns helt bekväma, men dom är betydligt "lösare" än mina Asics, och upphöjningen under fotvalvet är heller inte lika högt som i mina andra skor.

Den packade snön på vägarna börjar nu bli mjuk, så snart har vi väl bara vägar att springa på. Skall bli spännande att se vad som händer då jag får ta på mig mina Asics och springa på barmark.

6 kommentarer:

 1. hej, ibland har jag ont i ryggen vid löpning, men då brukar det oftast vara efter att jag sprungit. Numera har jag aldrig ont, simmar mycket och kör gym 2 ggr/vecka. rygg/mag-övningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej C-M.

   Roligt att du kommenterar, tack. (Jag skall kolla in din blogg så fort jag får lite tid över)

   Okej. För mig är det mera medan jag springer, och sedan går det sjuka rätt så snabbt över när jag kommer hem. Det var ordentligt sjukt i vintras, men nu är det bara så där lite, så att det stör löparglädjen, men jag kan springa.

   Jag anser mig ha rygg och mage i hyfsat bra skick, så jag vet inte riktigt vad jag skall tro. Om några veckor så vet jag om Asics och barmark hjälper.

   Simma skulle vara bra att göra regelbundet. Det har jag många gånger planerat, men inte fått "igång det". Kanske nästa vinter.

   Radera
 2. Hoppas det blir skillnad när barmarken kommer och du får hoppa i dina asics!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det hoppas jag med. Jag längtar så efter barmark och ordentligt med plusgrader. :) Har ni full sommar redan i Varberg?

   Radera
 3. Tror nog att icebuggarna kan ha något med saken att göra, de ger ju förstås ett lite annorlunda löpsteg. Själv har jag problem med ryggen då jag springer för lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... jo visst, jag har sprungit rätt så lite det senaste halvåret, så visst. :) Men jag kan inte komma ihåg att jag någonsin tidigare har fått känningar i korsryggen av löpning, då jag endast sprungit sporadiskt lite nu som då.

   Men jag har aldrig förut löptränat vintertid... Jag hoppas våren och barmark löser problemet åt mig. :) Skulle vara skönt att få bekräftat att det är "fel" på skorna, även om jag inte vill att min IceBuggs skall vara olämpliga för mig. Om så är fallet så får jag väl pröva något skoinlägg till nästa vinter. Har du erfarenhet av skoinlägg vid löpning?

   Radera