tisdag 20 augusti 2013

8 km sub 40!

Det blev inget långpass förra veckan ändå sen. Har haft mycket bygg-relaterat hemma nu som jag har prioriterat. Vill få en del saker färdiga innan hösten börjar på allvar. På onsdagskvällen hade jag tänkt springa långt, men det regnade precis hela dagen, så jag låg på golvet och stretchade framför TV med flickorna. Men sen 21-tiden så hade det nästan slutat regna, så jag tvingade ut mig på en snabb runda i byn. Fick ihop 7 km på 35,5 min (5:04 min/km). Sen på lördagen sprang jag en lugn 10:a, och konstaterade när jag förde in passet i dagboken att det är väldigt länge sedan jag sprungit 10 km eller längre. Första juli sprang jag 21,4 km, när jag var ut på långlänk med Nicka, men sen dess har det varit ensiffrigt.

Igår hade jag bestämt att jag skulle få till ett långpass, men sidobara, klockan är 21:10 och jag står och målar. Jag tvingade mig ändå ut på en snabbdistans. Och vilket pass det blev! När jag började jogga så klickade jag några gånger på ”random album” i mp3-spelaren och fick igång Sabaton. [Ojoj, jag vet av erfarenhet att Sabaton har en farthöjande effekt på min löpning.] Tänkte "Okej, nu blir det kämpigt, men okej." Rusade iväg och valde min favorit 8:a runt Gamel Skolan. Första halvan gick riktigt bra, men sen mellan 4,5 och 5,5 km, i motlutet upp till 25:an så fick jag verkligen kämpa för att hålla farten. Sen blev det lättare när det for utför i Ingvalla backan, men vid det här laget hade det verkligen börjar skymma, och jag var lite orolig att stiga snett eller snubbla när det for utför så hejdlöst. Men bra gick det och sen var det bara att bita ihop och pina de sista 2 km hem. Stannade klockan på 8 km och, jihuu! 39:58. 8:an sub 40, personbästa! Men jag var helt slut, och skulle inte ha orkat många meter till. Intressant hur stor inverkan psyket kan ha på löpningen. Om man har ställt in sig på 8 km snabbt, så orkar man just och just 8. Men är helt övertygad om att jag skulle ha orkat 12 km igår om jag hade från början tänkt mig 12 km. (Farten skulle naturligtvis ha varit aningen lägre.)

8:an sub 40! Jeee!

Min utmaning går sådär. Har nu 10 pass på 22 dagar. Ligger alltså 1 pass efter om jag inte springer idag, vilket jag inte har för avsikt att göra. Jag har lite för mycket annat att stå i för att klara av denna utmaning inser jag nu. Det har heller inte just blivit tränat någon styrka på sista tiden, så det måste jag också få till. Dessutom har jag inte ännu kommit igång med Ju-Jutsu träningarna, och så har jag tänkt aktivera mig i FBK på nytt. Phuu! Reglerna i utmaningen är förvisso att fart och sträcka inte har någon betydelse, pass som pass, men jag tänker inte börja fylla upp med korta små ”skitpass” bara för att klara utmaningen. Jag har sprungit mindre än tänkt, men jag har haft förvånandsvärt bra kvalitet på mina löppass under den senaste tiden. Men utmaningen är hur som helst mycket bra, för jag är inte så säker på om förra onsdagens, eller gårdagens kvällspass skulle ha blivit av om inte denna utmaning funnits där i bakhuvudet och påmint att det är dags för löpning.

4 kommentarer:

 1. Mycket bra jobbat. Hade känts otroligt tungt det hade varit 3 sekunder mer. Sekunden över ett mål är helt enkelt för äckligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jo, visst, men det roliga är att jag hade inte alls tänkt att jag skulle springa så här snabbt, för att inte tala om PB. Jag följde inte med klockan så noga, och de 2 sista km var jag inte medveten om att jag hade chans till sub 40 på 8km. Det kom som en överraskande bonus när jag stannade klockan. :)

   Radera
 2. Grymt!! Grattis! Va snabb du är :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. :) Nå, normalt går det nog närmare 6 min/km då jag är ut och lufsa.

   Radera